Geen hedendaags bouwen zonder duurzame technieken. Dat weet ook Panasonic, producent van onder meer warmtepompen. De prestaties en de look van die toestellen zijn uiteraard cruciaal, maar ook aan het onderhoudsgemak van zijn warmtepompen hecht ’s werelds grootste producent van elektronica veel waarde. Zo laat de connectie met de cloud toe dat de installateur de toestellen vanop afstand kan monitoren en zo problemen snel kan oplossen of zelfs voorkomen.
De merknaam Panasonic staat voor kwaliteit, ook als het op warmtepompen aankomt. Als producent van elektronica heeft het bedrijf intussen een breed assortiment aan toestellen in uiteenlopende productgroepen. Hoge en betrouwbare kwaliteit en een sterke service lopen als een rode draad doorheen de diverse segmenten. Ook systemen die op hernieuwbare energie kunnen werken, zoals de warmtepompen, zijn almaar belangrijker. Er gaat dan ook veel aandacht naar het optimaliseren van die toestellen, zowel op het vlak van prestaties als op het gebied van design en onderhoudsgemak.
Met individueel vermogen van 3 tot 30 kilowatt en collectief zelfs tot 300 kilowatt heeft Panasonic voor werkelijk elk gebouw een geschikt warmtepompsysteem. Bovendien kunnen alle toestellen standaard ook koelen. “Dat hoeft de gebruiker niet als optie te nemen tegen een meerkost. Handig en toekomstgericht”, vertelt Jannick Van Keer, productexpert warmtepompen bij Panasonic Heating & Cooling Solutions Europe. “De werking op hoge temperaturen stelt de toestellen in staat om ook bestaande radiotoren met hernieuwbare energie goed te laten werken. Ze kunnen het warm water tot 75 °C stoken, zelfs als het buiten -15 is. Dat maakt ons uniek in de markt.”
Als innovatief merk zet Panasonic voor al zijn toestellen en dus ook voor zijn warmtepompen hoog in op connectiviteit. En dat heeft ook voordelen voor de installateur. De connectie met de cloud laat hem immers toe de warmtepompen vanop afstand te monitoren zodat hij problemen snel kan oplossen of zelfs voorkomen. Uiteraard moet de klant daar wel toestemming voor geven. Die klant vaart uiteraard ook wel bij de connectiviteit van de warmtepompen. Zo kan hij zijn toestel eenvoudig bedienen via een app.
De witte binnenunits van de warmtepompen van Panasonic hebben een modern design waarmee ze best gezien mogen worden. Ze kunnen zo perfect geïntegreerd worden in elk interieur. “Design wordt steeds belangrijker”, aldus Jannick Van Keer. “Daarom kregen ook onze buitentoestellen een nieuwe look, in antraciet. Die kleur maakt de buitenunit een stuk subtieler op het dak, zodat de architectuur van het gebouw helemaal tot zijn recht komt.”
Panasonic houdt de productie van zijn warmtepompen in Europa, waar design sowieso al langer aandacht krijgt. De inspanningen van Panasonic op het vlak van vormgeving gaan trouwens niet onopgemerkt voorbij. Het merk heeft diverse designawards in de prijzenkast staan.
Panasonic zet ook sterk in op ecologie. Zo schreef het merk een aantal doelstellingen neer onder de noemer Panasonic Green Impact. “Het gaat onder meer om ons streven naar CO2-neutrale fabrieken en het produceren van zo ecologisch mogelijke toestellen”, licht marketingcoördinator bij Panasonic Heating & Cooling Solutions Europe toe. “Wat onze toestellen betreft bekijken we zowel de uitstoot tijdens de productie als bij het gebruik ervan na installatie. Onder meer onze koelmiddelen met een laag aardopwarmingsvermogen dragen bij aan onze duurzame belofte.”
De warmtepompen van Panasonic zijn bij de stilste op de markt. Klinkt als een belofte die eenvoudig gemaakt is? Wel, je kan zelf horen hoe stil hun werking precies is. Bij de showroom in Gent is immers een trainingscentrum gevestigd waar de warmtepompen opgesteld staan voor cursussen. De ideale gelegenheid om ze op vol vermogen te horen draaien. Of juist niet, eigenlijk.
Panasonic – Standnummer 120 en 127
Neem dan rechtstreeks contact op met Panasonic heating & cooling solutions.