Voor Viessmann, producent van intelligente verwarmings- en energieoplossingen, is technische vooruitgang niet de enige prioriteit. Ook duurzaam denken en handelen zijn stevig verankerd in de waarden van de onderneming. Naast steeds groenere oplossingen, biedt de fabrikant met Viessmann Finance sinds kort ook een nieuwe financieringsformule aan die ervoor moet zorgen dat energie-efficiënte technologie voor iedereen betaalbaar blijft en zo dus meer ingang vindt in de markt.
Stijgende energieprijzen en klimaatduitdagingen onderstrepen het belang van energie-efficiënte technologie zoals warmtepompen, zonnepanelen, thuisbatterijen en condensatieketels. Die moderne technologieën vormen vaak echter een aanzienlijke investering die niet zomaar voor iedereen is weggelegd. Met de nieuwe financieringsformule Viessmann Finance wil Viessmann daar iets aan doen. Het werkt ervoor samen met Cetelem, het commerciële merk van Alpha Credit, een dochteronderneming van BNP Paribas Fortis.
Het grote voordeel ervan voor de eindklant, is dat hij niet in een keer de volledige prijs van de warmtepomp, zonnepanelen, thuisbatterij of condensatieketel – of nog andere duurzame technologie – betaalt, maar voor de investering kan lenen bij Viessmann. Eindklanten en installateurs kunnen het kredietbedrag en de eraan gekoppelde maximale looptijd raadplegen op de website van Viessmann.
Maar hoe zit Viessmann Finance nu juist concreet in elkaar? Het financieringsmodel omvat drie stappen. Ten eerste moet de eindklant natuurlijk langsgaan bij een servicepartner van Viessmann of contact opnemen met Viessmann zelf en zijn energiezuinige oplossing kiezen. Zodra de installatie is ingepland en de offerte is opgesteld, berekent Viessmann (stap 2) het bijbehorende vaste maandbedrag voor een periode van twee tot tien jaar, afhankelijk van de waarde van de investering. Zodra de contractformule is gekozen en de financieringsovereenkomst is afgesloten wordt de installatie uitgevoerd door de installateur die de offerte heeft uitgebracht ((stap 3).
Viessmann geeft op zijn website een concreet voorbeeld voor een toestel dat in aanschaf 7.448 euro kost. Met het jaarlijkse kostenpercentage van 2,5% en de vaste debetrente van 2,5% die Viessmann hanteert, betaalt de eindklant een maandelijkse aflossing van 185,29 euro voor een looptijd van 42 maanden. In totaal zal hij dan 7.782,32 betaald hebben. Voor de goede orde: Viessmann beschouwt de eindklant als de eigenaar van de installatie. Viessmann Finance is dus geen verdienmodel op basis van product as a service (waarbij de eindklant betaalt voor de dienst die het product levert en niet voor het product zelf, dat eigendom blijft van de fabrikant, red.) in de strikte zin van het woord.
Bijkomend kan de klant een full-serviceonderhoudscontract afsluiten met Viessmann. Die optie, Viessmann Comfort Service Plus genaamd, dekt bijkomend voor gascondensatieketels en warmtepompen het wettelijke onderhoud, de arbeidsuren van de installateur die het onderhoud uitvoert en zijn verplaatsingen, de wisselstukken en eventuele herstellingen.
Viessman Finance moet het voor installateurs gemakkelijker maken energie-efficiënte Viessmann-oplossingen, die in tegenstelling tot hun verbruik vaak wel duurder zijn in aanschaf dan klassieke oplossingen, aan hun klanten aan te bieden.
Nog tot 30 juni 2024 biedt Viessmann Finance aan tegen verlaagde voorwaarden. De financieringsformule vormt geen belemmering voor het aanvragen van overheidspremies en een verlaagd btw-tarief.
Neem dan rechtstreeks contact op met Viessmann.
Contact opnemen